Mevcut vergi sistemimizde gerçek kişilerin gelirlerinin ve kurumların kazançlarının vergilendirilmesini düzenleyen Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu olmak üzere iki kanun bulunmaktadır.
Ortalama üç yılda bir vergi affı çıkaran devlet yeni bir vergi barışı ile daha vatandaşı tanıştırmakta.
Vergi incelemesinin nasıl yapılacağı, inceleme aşamasında uyulacak hususlar ve inceleme sonucu düzenlenecek raporlarda dikkat edilecek hususlar Vergi Usul Kanunun 134. maddesinde açıkça belirtilmiştir.
Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere, Yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında şirketlerin bağımsız denetçiler vasıtasıyla bağımsız denetime tabi tutulması uygulamasına başlanacak olup, şirketlerin bağımsız denetçilerini biran önce seçmeleri gerekecektedir.
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile şirketlerin hesap ve işlemlerinin Uluslararası Finansal Raporlama Standartları’na uygun olan Türkiye Muhasebe Standartları’na göre tutulması ve bu hesapların bağımsız denetçiler
Katma Değer Vergisi, mal teslimi ve hizmet ifalarında her aşamada yaratılan katma değeri vergilemeyi hedef alan yayılı bir muamele vergisidir. Uygulamada, mükellefler, gerçekleştirdikleri...
Yeni Türk Ticaret Kanunu kapsamında şirketlerin bağımsız denetçiler vasıtasıyla bağımsız denetime tabi tutulması uygulamasına 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren başlanacaktır.
Fazla ve Yersiz Tahsil Edilen Vergiye İlişkin Yapılan Düzenleme Yine Anayasaya Aykırı...
Bir önceki yazımızda bireysel emeklilik sisteminde Maliye'nin nihayet yanlıştan döndüğünü ve bireysel emeklilik sisteminden ayrılmalar esnasında toplam ödenen tutarın tamamı üzerinden yapılan stopaj uygulamasına son verildiğini belirtmiştik.
Toplumdaki tüketimi azaltmak ve tasarrufu özendirmek amacıyla, 2001 yılında yasal alt yapısı sağlanan bireysel emeklilik sistemi 2003 yılı itibariyle hayatımıza girdi.
2009 yılında uygulanmaya konulan teşvik sisteminde genel ve bölgesel teşvik unsurları; gümrük vergisi muafiyeti, Katma Değer Vergisi istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteği şeklinde idi.
Yapılan yasal düzenlemeler ile yatırımcılara bir yandan destek imkanları arttırılırken bir diğer yandan bazı engeller mi çıkarılıyor?
Bölgeler arası yatırım eşitsizliğini yok etmeye yönelik olarak son otuz yıl içinde dört ayrı teşvik düzenlemesi yapılmıştır.