TARİH ARALIĞI

Başlangıç Tarihi
Seç
Bitiş Tarihi
Seç

ARANACAK KRİTER

Kriter Seçin
Makale Başlığında

ARANACAK KELİME

Örnek “vergi mevzuatı”

6736 SAYILI MALİ AF KANUNU UYGULAMASININ MUHASEBE KAYITLARINA VE DÖNEM SONU İŞLEMLERİNE YANSIMALARI

Aralık 2016 Sayı 339

ÖZET

19/8/2016 tarihli ve 29806 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ve yayımı tarihinde yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun, vergi mükelleflerine kamu idarelerine olan borçlarının tasfiyesi ve yapılandırmasında birtakım kolaylıklar sağlamaktadır. Bahse konu kanunla tanınan imkânlardan faydalanan işletmelerin Kanun kapsamındaki işlemlerinin, muhasebe kayıtlarında da izdüşümü olacağı kuşkusuzdur. Bu makalede, 6736 sayılı Kanunla getirilen düzenlemelerden yararlanan mükelleflerin, sonrasında herhangi bir cezalı tarhiyatla karşı karşıya kalmamaları için dönem sonu muhasebe ve vergi uygulamalarında dikkat etmeleri gereken hususlar ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler: 6736 sayılı Kanun, vergi barışı, mali af, matrah artırımı, vergi artırımı, dönem sonu işlemleri, değerleme

Jel Sınıflandırması: H20, H29 M40, M41

THE IMPACTS OF THE FINANCIAL AMNESTY CODE NUMBERED 6736 ON ADJUSTING PROCESS

ABSTRACT

The Code numbered 6736, which was issued and put into effect with the Official Gazette of 19/8/2016, renders some opportunities to tax payers to pay or restructure their debts to public administrations. The transactions of the businesses applying for payment or restructure will certainly have footprints on accounting process. In this study, we argued the points that should be taken into consideration during the adjustment process and tax executions, in order not to be engaged with penalty assessment.

Keywords: Code numbered 6736, tax peace, tax amnesty, tax base increase, tax increase, adjusting process, valuation

Jel Classification: H20, H29 M40, M41

Devamını okumak ve yorum yapmak için giriş yapmalısınız!